INTEGRAREA SAP CU ALTE APLICAȚII EXISTENTE

Informațiile referitoare la partenerii de afaceri în rolurile lor specifice (clienți, furnizori) se pot integra ușor cu aplicații de telefonie ca și XPhone®. Astfel, la preluarea unui apel, angajatul firmei știe deja cu cine vorbește și ce firmă reprezintă și îi apare în pop-up și ID-ul de client sau furnizor. Cu acest Business Partner ID, angajatul poate interoga sistemul SAP și oferi soluția direct la telefon sau poate decide cine este angajatul din interiorul firmei cel mai capabil să ajute clientul sau furnizorul care a inițiat apelul telefonic.

De asemenea lista partenerilor de afaceri poate fi integrată cu Microsoft Outlook®. Astfel se pot crea liste de distribuție pentru anumite tipuri de parteneri.

Integrarea cea mai complexă a SAP ERP este însă cu un webshop care, poate prelua comenzi de la clienți și crea comenzi de vânzare (sales order) în SAP.
 
De asemenea webshop poate oferi afișarea documentelor, afișarea de statistici precum și interfața web pentru alte aplicații ca și Event Management. Integrarea nu se realizează cu ajutorul unui fișier CSV ca și in cazurile anterioare ci prin servicii web (webservices). Există servicii web de sincronizare care se apeleză doar o dată pe zi (noaptea) precum, sincronizarea de materiale, inclusiv cantitățile disponibile (ATP) și prețurile materialelor specifice pentru fiecare țară în parte. Alte servicii sunt apelate oricând este necesar ca și colectarea de date despre client sau salvarea unei comenzi în SAP.
 
Nu doar performanța serviciilor este importantă, dar și volumul de date transferat, deoarce în ultima perioadă tot mai multe webshop-uri rulează în cloud. De aceea este inacceptabilă o soluție în care majoritatea materialelor sunt trimise în webshop, urmând ca webshop-ul să decidă dacă materialele se afișează sau nu (au preț sau stoc).